mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pieczarki jak ślimaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna przystawka z pieczarek, które po przygotowaniu wyglądają i smakują jak ślimaczki :)

Pieczarki jak ślimaki

Składniki:

Pieczarki jak ślimaki

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki jak ślimaki
Piekarnik rozgrzać do 220stopni. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Masło utrzeć na krem, wymieszać z czosnkiem, 2 łyżkami soku z cytryny i natką, doprawić solą i pieprzem. Pieczarki umyć, osuszyć, usunąć trzonki (zamrozić je do innej potrawy, lub sosu). Kapelusze skropić sokiem z cytryny. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, ułożyć pieczarki. Każdy kapelusz napełnić 1 łyżką masła z dodatkami. Wstawić do piekarnika na 20minut i zapiekać.