Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pieczarki panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos z cytryny sprawia, że pieczarki nie ciemnieją

Pieczarki panierowane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki panierowane

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki panierowane
Pieczarki umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. Jajka wybić do miseczki, dodać przyprawę i odrobinę pieprzu oraz mąkę, wymieszać. Pieczarki oprószyć zanurzać w cieście i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na głębokim tłuszczu. Podawać jako przystawkę.
Pieczarki panierowane
Etap 1
Pieczarki panierowane
Etap 2
Pieczarki panierowane
Etap 3