Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Pieczarki pod kartoflana pierzynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam smaczne i tanie danie z pieczarkow

Pieczarki pod kartoflana pierzynka

Składniki:

Pieczarki pod kartoflana pierzynka

 

  • 200 g kartofli
  • 8 duzych pieczarek
  • 1 mala cebule
  • peczek zielonej pietruszki
  • 1/2 lyzeczki tymianku (suszonego)
  • pieprz,sol
  • 2 jajka
  • 1 lyzka oleju z oliwek

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki pod kartoflana pierzynka
Kartofle zagotowac 20 min w niewielkiej ilosci posolonej wody.Pieczarki oczyscic usunac trzon.Cebule obrac i pokroic w gruba kostke,polaczyc z posiekana pietruszka i tymiankiem,posolic i popieprzyc ,dodac zoltka i wymieszac.Bialka ubic na sztywna piane.Ugotowane kartofle przecisnac przez praske dodac do masy cebulowej wraz z ubita piana ,wymieszac.Mase nalozyc na pieczarki,piec okolo 15 minut w piekarniku nagrzanym termoobieg 180°C bez termoobiegu 200°C