marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pieczarki smażone w sosie musztardowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pieczarki oczyścić,pokroić i dać na rozgrzany olej,smażąc 5-7 min.Zalać wodą i rozprowadzić w niej musztardę ze śmietaną,dusić 20-25 min.

Pieczarki smażone w sosie musztardowym.

Składniki:

Pieczarki smażone w sosie musztardowym.

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki smażone w sosie musztardowym.
Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki.Rozgrzać tłuszcz w garnku niedużym i wsypać tam pieczarki,smażąc 5-7 min.Następ-
-nie zalać wodą i rozprowadzić musztardę ze śmietaną.Zamieszać
i dusić sos na małym ogniu z ok.20-25 min.