Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

pieczarki w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne pieczarki w panierce

pieczarki w panierce.

Składniki:

pieczarki w panierce.

 

 

 

  • Cebula

Sposób przygotowania:

pieczarki w panierce.
Pieczarki myjemy. Gotujemy przez 10 minut. Studzimy. W miseczce robijamy jaja, dodajemy sól, pieprz mieszamy dokładnie. W oddzielnych talerzykach wsypujemy mąkę a w drugim bułkę tartą. Każdą pieczarkę wpierw optaczamy w jaju nastepnie w mące, później znowu w jajo i na koniec w bułce tartej. I smażymy na bardzo dobrze rozgrzanym tłuszczu. z dwóch stron na złocisty kolor. Cebulkę kroimy w kosteczkę i smażymy aż będzie miała kolor złocisty. Posypujemy nasze pieczarki cebulką podsmażoną lub polewamy ketchupem Smaczneo