Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pieczarki w śmietanie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać z ziemniakami z wody lub z białym pieczywem.

Pieczarki w śmietanie

Składniki:

Pieczarki w śmietanie

 

  • 0,5 kg pieczarek
  • 100 ml śmietany (30%)
  • 1 łyżka mąki
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczarki w śmietanie
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać tłuszcz. Dodać cebulę. Zeszklić. Wlać mleko, dodać pieczarki. Dusić pod przykryciem do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką. Dodać do grzybów. Posolić i popieprzyć. Przed podaniem posypać zieleniną.