Sposób przygotowania:
Pieczarki w śmietanie
Pieczarki myjemy kroimy w półplasterki ,cebulę kroimy w półkrążki, następnie podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju.Do cebuli dorzucamy pieczarki, ziele i listek ,solimy i pieprzymy do smaku, dusimy przez chwilę pod przykryciem, gdy puszczą dużo wody, odlewamy, pozostawiając niewielką ilość soku.
Odkrywamy i smażymy jeszcze przez chwilę aż będą miękkie, następnie dodajemy śmietanę,łączymy razem i chwilę podgrzewamy.Podajemy na ciepło, najlepiej z ziemniakami.
Smacznego :)
Odkrywamy i smażymy jeszcze przez chwilę aż będą miękkie, następnie dodajemy śmietanę,łączymy razem i chwilę podgrzewamy.Podajemy na ciepło, najlepiej z ziemniakami.
Smacznego :)
Niuniaczka
Natala1210