kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Pieczarki w śmietanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pieczarki duszone ze śmietaną do świetny dodatek do obiadu.

Pieczarki w śmietanie

Składniki:

Pieczarki w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w śmietanie
Pieczarki myjemy kroimy w półplasterki ,cebulę kroimy w półkrążki, następnie podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju.Do cebuli dorzucamy pieczarki, ziele i listek ,solimy i pieprzymy do smaku, dusimy przez chwilę pod przykryciem, gdy puszczą dużo wody, odlewamy, pozostawiając niewielką ilość soku.
Odkrywamy i smażymy jeszcze przez chwilę aż będą miękkie, następnie dodajemy śmietanę,łączymy razem i chwilę podgrzewamy.Podajemy na ciepło, najlepiej z ziemniakami.
Smacznego :)