Sposób przygotowania:
Pieczarki w śmietanie
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. wrzucamy na gorący olej na patelni. Solimy i mieszamy, smażymy przez 2 minuty. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do patelni z cebulą. Całość smażymy na dużym ogniu, tak żeby woda z pieczarek szybko odparowała a one lekko się przyrumieniły. Następnie dodajemy masło i całość mieszamy. Smażymy przez 2 minuty.
Do kubka wkładamy śmietanę, wsypujemy koperek i dodajemy sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Do usmażonych pieczarek wylewamy śmietanę, dokładnie mieszamy. Pieczarki smażymy do momentu, aż sos zacznie się lekko gotować. Podajemy na gorąco.
Do kubka wkładamy śmietanę, wsypujemy koperek i dodajemy sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Do usmażonych pieczarek wylewamy śmietanę, dokładnie mieszamy. Pieczarki smażymy do momentu, aż sos zacznie się lekko gotować. Podajemy na gorąco.