dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pieczarki w śmietanie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki duszone w śmietanie jako dodatek do dania głównego.

Pieczarki w śmietanie 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki w śmietanie 4

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w śmietanie 4
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki lub w niewielką kostkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu przesmażamy cebulę, następnie dodajemy grzyby i dusimy ok 10 - 15 min. Następnie zdejmujemy pokrywkę aby woda odparowała i dodajemy śmietanę. Przyprawiamy i wszystko dusimy, aż sos zgęstnieje. Smacznego.
Pieczarki w śmietanie 4
Grzyby myjemy, osuszamy i kroimy w małe kawałeczki.
Pieczarki w śmietanie 4
Cebulę smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Pieczarki w śmietanie 4
Pieczarki w śmietanie to doskonały dodatek do mięsa i ziemniaków.