Sposób przygotowania:
Pizza z kiszoną kapustą, cukinią i pieczarkamiEtap 1

Ciasto: Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru. Mąkę wymieszać z solą. Dodać do niej rozczyn drożdżowy. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Etap 2

Sos: Koncentrat pomidorowy dokładnie wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano i odrobiną soli.
Etap 3

Dodatki: Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, doprawić lekko solą i pieprzem.
Etap 4

Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, mozzarellę odsączyć i pokroić w ćwierć plasterki. Cukinie umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Kiszoną kapustę pokroić na krótsze kawałki.
Etap 5

Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części, rozciągnąć palcami na duże placki, ułożyć na blasze, posmarować pomidorowym sosem.
Etap 6

Na cieście rozłożyć kapustę, pieczarki i cebulę. Na tym rozłożyć plasterki cukinii, lekko oprószyć solą.
Etap 7

Na wierzchu rozłożyć kawałki mozzarelli, posypać tartym żółtym serem.
Etap 8

Pizzę piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut.