Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczarki z jajkami przepiórczymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pieczarki umyj, oczyść, odetnij nóżki. Cebule posiekaj w drobną kostkę, podsmaż na maśle. Dodaj posiekane nóżki pieczarek, wymieszaj z pietr

Pieczarki z jajkami przepiórczymi

Składniki:

Pieczarki z jajkami przepiórczymi

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z jajkami przepiórczymi
Pieczarki umyj, oczyść, odetnij nóżki. Cebule posiekaj w drobną kostkę, podsmaż na maśle. Dodaj posiekane nóżki pieczarek, wymieszaj z pietruszką i przyprawami, smaż kilka minut.
Kapelusze podsmaż kilka minut na reszcie masła, ułóż w naczyniu do zapiekania. Pieczarki napełnij farszem, do każdej wbij po jajku przepiórczym. Wstaw na 15 min. do piekarnika w temp. 220 st. C.