beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pieczarki z mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pieczarki z mięsnym farszem.

Pieczarki z mielonym

Składniki:

Pieczarki z mielonym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z mielonym
Pieczarki myjemy, wycinamy nóżki .Układamy na patelni ogrzewamy aż pojawi się sok. Pieczarki można lekko obsmażyć na maśle. Przestudzamy, oprószamy solą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, tartą bułkę[można dodać drobno pokrojone i obsmażone nóżki pieczarek)doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Zarabiamy masę. Formujemy okrągłe kotleciki. Wkładamy w kapelusze pieczarek. Obsypujemy serem i zapiekamy ok 30 minut.