Sposób przygotowania:
Pieczarki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki i wydrążamy łyżeczką blaszki. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jedno jajko, 3 łyżki bułki tartej, drobno posiekaną cebulę oraz przyprawy: sól, pieprz i przyprawę do wieprzowiny. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Masą mięsną faszerujemy pieczarki. Następnie pieczarki z mielonym maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Do głębszej patelni wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, kostki rosołowe i przyprawę uniwersalną Kucharek. Sos zagotowujemy. Do sosu wkładamy usmażone pieczarki z mielonym. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 20 minut. Na koniec wlewamy do sosu śmietankę rozrobioną z mąką. Doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z makaronem.