katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smakuję zarówno na ciepło jak i na zimno.

Pieczarki z warzywami

Składniki:

Pieczarki z warzywami

 

  • pieczarki duże 20 szt
  • marchew 4 szt
  • pietruszka 2 szt
  • cebula 2 szt
  • seler 1/2 szt
  • bulion
  • cukier
  • koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Pieczarki z warzywami
Pieczarki umyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Przesmażyć na rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni (jeśli pieczarki są małe obsmażyć w całości). Marchew, pietruszkę i selera obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać przygotowane warzywa, lekko przesmażyć. Podlać bulionem albo wodą i dusić. Posolić. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, pieczarki. Wymieszać, doprawić do smaku i dusić razem ok. 10 minut.