Sposób przygotowania:
Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem
Na oliwie podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę i pora. Dodajemy mięso mielone i smażymy aż nie będzie surowe. Pieczarki obieramy i ucinamy nóżki. Nóżki pieczarek drobno kroimy i wrzucamy na patelnię. Dodajemy również drobno pokrojone pomidory suszone, pokrojoną botwinkę i suszoną pietruszkę. Całość dusimy 5 minut, następnie doprawiamy i przekładamy farsz na kapelusze pieczarkowe. Żółty ser bardzo drobno kroimy, lu jeśli mamy w kostce to ścieramy na tarce i posypujemy nim farsz. Wkłądamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 20 minut.
![Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-zapiekane-z-farszem-z-botwiny-i-miesem-279418.jpg)
![Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-zapiekane-z-farszem-z-botwiny-i-miesem-279419.jpg)
![Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-zapiekane-z-farszem-z-botwiny-i-miesem-279420.jpg)
![Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pieczarki-zapiekane-z-farszem-z-botwiny-i-miesem-279421.jpg)