Sposób przygotowania:
Pieczarki zapiekane z kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną przelać na sitku najpierw wrzącą, a następnie zimną wodą. Ugotować na sypko zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki należy dokładnie umyć, osuszyć. Trzonki wyciąć i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić na nią pokrojone trzonki, posiekaną drobno paprykę i cebulę. Smażyć aż do zeszklenia cebuli. Ugotowaną kaszę oraz składniki z patelni przełożyć do miski, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek i dokładnie wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić farszem i ułożyć na blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Posypać z wierzchu tartym serem i oregano. Zapiekać przez ok. 20 min w temp. 200 stopni.