Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pieczarkowa potrawka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Do potrawki można też dodać pokrojoną w kostkę wędlinę.

Pieczarkowa potrawka

Składniki:

Pieczarkowa potrawka

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa potrawka
Pieczarki pokroić na plasterki,podsmażyć na maśle,żeby się zrumieniły i odparował cały płyn.Czosnek przecisnąć,dodać do pieczarek,przyprawić solą i pieprzem.Następnie dodać pomidory razem z zalewą,wymieszać i dusić ok.15min.na małym ogniu.Wrzucić pokrojone w plasterki oliwki oraz pokrojoną w kostkę fetę.,doprawić do smaku.Ugotowany na sypko ryż wymieszać z pieczarkową potrawką i posypać świeżym tymiankiem.