Pieczarkowa potrawka z fasolą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polubią ją zwłaszcza wielbiciele fasolki po bretońsku.

Pieczarkowa potrawka z fasolą.

Składniki:

Pieczarkowa potrawka z fasolą.

 

  • pół kg ugotowanej fasoli
  • 25 dag kiełbasy krakowskiej
  • filet z piersi kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 16 dag koncentratu pomidorowego
  • olej
  • papryka
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa potrawka z fasolą.
Cebulę, pieczarki, kurczaka i kiełbasę krakowską pokrój w drobną kostkę. Cebulę i pieczarki podsmaż na oleju.
Osobno przesmaż kurczaka i kiełbasę. Włóż do rondla, dodaj ugotowaną fasolę i wlej koncentrat pomidorowy, podlej wodą.
Wszystko połącz, podduś. Przypraw do smaku papryką, majerankiem, solą i pieprzem