evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Pieczarkowa z Makaronem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna,lekka zupa.Polecam :-)

Pieczarkowa z Makaronem

Składniki:

Pieczarkowa z Makaronem

 

  • 250g makaron (jaki kto lubi ja miałam muszelki)
  • 1 kg pieczarki
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 duże garście włoszczyzna w paski (mrożona)
  • 1 porcja rosołowa
  • 1 ząbek czosnku
  • 200g śmietana 18%
  • 3l woda
  • sól,pieprz (wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z Makaronem
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Porcję oczyszczamy i porządnie myjemy po bierzącą wodą .Przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy łyzke soli i gotujemy ją około 30 minut . W miedzyczasie zbieramy szumowiny.
Jak juz nie beda wychodziły dodajemy włoszczyzne,pieczarki obrane i pokrojone w plastry,zabek czosnku i kostke rosołową.Wszystko razem gotujemy jeszcze około 15 minut. Następnie zawieszamy nasza zupkę śmietaną.Tj. W osobnym kubku mieszamy śmietane z odrobinką wody i szczypta soli żeby nam sie nie zwarzyło i wlewamy do zupy mieszając.Doprawiamy sola i pieprzem.
Do miseczek nakładamy makaron zalewamy zupą posypujemy natką pietruchy i gotowe . . . . .

SMACZNEGO . . . .

Tagi:

makaron