Sposób przygotowania:
Pieczarkowa z Makaronem
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Porcję oczyszczamy i porządnie myjemy po bierzącą wodą .Przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy łyzke soli i gotujemy ją około 30 minut . W miedzyczasie zbieramy szumowiny.
Jak juz nie beda wychodziły dodajemy włoszczyzne,pieczarki obrane i pokrojone w plastry,zabek czosnku i kostke rosołową.Wszystko razem gotujemy jeszcze około 15 minut. Następnie zawieszamy nasza zupkę śmietaną.Tj. W osobnym kubku mieszamy śmietane z odrobinką wody i szczypta soli żeby nam sie nie zwarzyło i wlewamy do zupy mieszając.Doprawiamy sola i pieprzem.
Do miseczek nakładamy makaron zalewamy zupą posypujemy natką pietruchy i gotowe . . . . .
SMACZNEGO . . . .
Porcję oczyszczamy i porządnie myjemy po bierzącą wodą .Przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy łyzke soli i gotujemy ją około 30 minut . W miedzyczasie zbieramy szumowiny.
Jak juz nie beda wychodziły dodajemy włoszczyzne,pieczarki obrane i pokrojone w plastry,zabek czosnku i kostke rosołową.Wszystko razem gotujemy jeszcze około 15 minut. Następnie zawieszamy nasza zupkę śmietaną.Tj. W osobnym kubku mieszamy śmietane z odrobinką wody i szczypta soli żeby nam sie nie zwarzyło i wlewamy do zupy mieszając.Doprawiamy sola i pieprzem.
Do miseczek nakładamy makaron zalewamy zupą posypujemy natką pietruchy i gotowe . . . . .
SMACZNEGO . . . .
luna
gusia1000