Sposób przygotowania:
Pieczarkowa z pawimi oczkami
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki i obsmażyć w garnku na oleju roślinnym. Zalać wodą, dodać oczyszczone i opłukane jarzyny oraz przyprawy zapachowe. Gotować pod przykrywką ok. 45 min. Gdy się jarzyny obgotują, wyjąć je odcedzić i pokroić w kostkę i dać z powrotem do garnka z wywarem. Jajka ugotować na twardo w osobnym rondlu, zalać zimną wodą, obrać i pokroić na plasterki. Dać je do miseczki i posypać żółtka barwnikiem spożywczym lekko wilgotnym,aby wsiąkł w żółtka. Tak powstaną "pawie oczka". Zupę doprawić maggi, pieprzem i solą. Zamieszać, spróbować i rozlewać zupę do głębokich talerzy, dodając na ich dno po kilka plasterków zabarwionych jaj jako pawie oczka.