WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 535]

Pieczarkowa z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lekka i smaczna zupa. Z dodatkiem pulpecików i pieczarek stanowi sama wyśmienite danie jednogarnkowe.

Pieczarkowa z pulpecikami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarkowa z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone wyrabiamy z tartą bułką, posiekaną cebulą i doprawiamy solą i pieprzem. Bulion zagotowujemy, dodajemy obrane i starte na grubej tarce marchew i pietruszkę oraz pokrojone w dość grube talarki pieczarki. Zagotowujemy. Z mięsa mielonego formujemy malutkie pulpeciki i grubo obtaczamy je w mące. Wrzucamy pojedynczo do zupy. Gotujemy ok pół godziny, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, na koniec zabielamy słodką śmietaną. W razie potrzeby możemy zagęścić mąką przesmażoną na maśle.
Pieczarkowa z pulpecikami
Pieczarki myjemy lub obieramy i kroimy docyć grubo.
Pieczarkowa z pulpecikami
Na bulionie gotujemy starte warzywa i pieczarki.
Pieczarkowa z pulpecikami
Z mięsa formujemy małe pulpeciki i obtaczamy w mące.
Pieczarkowa z pulpecikami
Pulpeciki wrzucamy pojedynczo na gotującą sie zupę.