beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pieczarkowa z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa pieczarkowa na obiadek.

Pieczarkowa z pulpecikami

Składniki:

Pieczarkowa z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z pulpecikami
Ziemniaki obieramy myjemy, kroimy i zalewamy wodą (ok 2, 5 litra). Gotujemy . Dodajemy obraną i umytą marchew. Do mięsa dodajemy kaszę mannę, bułkę tartą, jajko i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dłonie nawilżamy wodą. Formujemy małe pulpeciki. Obtaczamy w mące i wrzucamy do zupy. Dodajemy kostkę bulionową i dalej gotujemy. Na patelni rozgrzewamy masło i szybko przesmażamy umyte i pokrojone pieczarki. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Mieszamy i przekładamy do zupy. Doprawiamy do smaku. Zagęszczamy mąką i na koniec dodajemy śmietanę.