katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowa z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i prosta zupa . ..

Pieczarkowa z pulpetami

Składniki:

Pieczarkowa z pulpetami

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z pulpetami
Pieczarki myjemy, kroimy i przesmażamy na maśle. Zalewamy ok. 2 litrami wody. Gotujemy. Marchew obieramy,ścieramy na tarce, dodajemy do zupy. Do mięsa dodajemy mannę i posiekaną cebulę, doprawiamy do smaku. Zarabiamy masę. Z masy formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i wrzucamy na gotującą się wodę z pieczarkami. Gotujemy 10-12 minut. Doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i śmietanę. Podajemy z makaronem albo ryżem. Pulpety przed dodaniem do zupy można obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na tłuszczu.