katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarkowe kotleciki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczarkowe schaboszczaki .

Pieczarkowe kotleciki

Składniki:

Pieczarkowe kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe kotleciki
Pieczarki obieramy, myjemy i wrzucamy na gotującą się wodę na 5-7 minut. Wodę można lekko zakwasić kwaskiem cytrynowym i dodać przyprawę kuchenną. Pieczarki wyjmujemy, osączamy na sicie. Można lekko wycisnąć. Oprószamy pieprzem.Jajka roztrzepujemy z łyżką wody i szczyptą soli. Przygotowane pieczarki panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Pieczarki muszą być naprawdę duże.