przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Pieczarkowe kuleczki z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mielone kuleczki z niespodzianką :)

Pieczarkowe kuleczki z mięsem mielonym

Składniki:

Pieczarkowe kuleczki z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe kuleczki z mięsem mielonym
Pieczarki obieramy, odkrawamy od nich nóżki. Nóżki te następnie drobniutko siekamy. Bułkę zaparzamy wrzątkiem, odciskamy wodę. Dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy również jajko, pietruszkę, oraz posiekane nóżki pieczarek. Solimy i pieprzymy do smaku.Wyrabiamy na gładką masę. Kapelusze pieczarek faszerujemy mięsem, tak aby wychodziły nam zgrabne kuleczki. Jajko "bełtamy" z mlekiem o szczyptą soli. Panierujemy nasze kuleczki w rozbełtanym jajku i tartej bułce. Smażymy na dość głębokim tłuszczu na rumiano.