Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pieczarkowe maga klopsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczne klopsy z pieczarkami.

Pieczarkowe maga klopsy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarkowe maga klopsy

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe maga klopsy
Mięso mielimy na maszynce razem z cebulą. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko oraz wsypujemy bułkę. Doprawiamy do smaku i wyrabiamy masę. Z masy mięsnej formujemy duże kule. Lekko podsmażamy klopsy na tłuszczu. Przekładamy do rondla, podlewamy wodą. Wsypujemy kucharek, mąkę oraz paprykę i dusimy około 20 minut. Zabielamy śmietaną. Podajemy z ziemniakami.
Pieczarkowe maga klopsy
Mięso mielimy na maszynce razem z cebulą.
Pieczarkowe maga klopsy
Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do mięsa.
Pieczarkowe maga klopsy
Wbijamy jajko oraz wsypujemy bułkę. Doprawiamy do smaku i wyrabiamy masę. Z masy mięsnej formujemy duże kule. Lekko podsmażamy klopsy na tłuszczu.
Pieczarkowe maga klopsy
Przekładamy do rondla, podlewamy wodą. Wsypujemy kucharek, mąkę oraz paprykę i dusimy około 20 minut. Zabielamy śmietaną. Podajemy z ziemniakami.