Sposób przygotowania:
Pieczarkowy ryż
Pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i masło . Wrzucić pieczarki i smażyć na rumiano mieszając .Dołożyć ryż i podsmażać chwilę .Doprawić sola i pieprzem. Zostawić na 30 minut by ryż przeszedł smakiem pieczarek. Podgrzać przed podaniem . Olej o smaku grzybowym można kupić ( np. truflowy lub borowikowy ) .Ja aromatyzuję sama wrzucając do butelki z olejem połamane kapelusze suszonych grzybów ( tak ze 4 średniej wielkości na litrowa butelkę ) i zostawiając na minimum tydzień.
kinga
A.B.
evelina
Babciagramolka
A bo udekorować można czym się chce .Równie dobrze można posypać pokrojonym wypestkowanym pomidorem i ogórkiem pokrojonym w kosteczkę lub czym innym - to tylko akcent kolorystyczny.