Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pieczarkowy ryż

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Aromatyczne samodzielne danie lub dodatek do II dania .

Pieczarkowy ryż

Składniki:

Pieczarkowy ryż

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowy ryż
Pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i masło . Wrzucić pieczarki i smażyć na rumiano mieszając .Dołożyć ryż i podsmażać chwilę .Doprawić sola i pieprzem. Zostawić na 30 minut by ryż przeszedł smakiem pieczarek. Podgrzać przed podaniem . Olej o smaku grzybowym można kupić ( np. truflowy lub borowikowy ) .Ja aromatyzuję sama wrzucając do butelki z olejem połamane kapelusze suszonych grzybów ( tak ze 4 średniej wielkości na litrowa butelkę ) i zostawiając na minimum tydzień.

Tagi:

ryż grzyby