A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Pieczeń Ani

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

super na święta i nie tylko

Pieczeń Ani

Składniki:

Pieczeń Ani

 

  • 1,3 łopatki
  • 4 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 mała pietruszka
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • 1 jajko na twardo
  • 2 surowe jaja
  • dżem żurawinowy
  • wegeta
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz ziołowy i czarny
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Pieczeń Ani
Mięso ,marchew,cebula,pietruszka korzeń i nać mielimy.Do tego dodajemy surowe jajko,przyprawy do smaku i 1 łyżkę dżemu.Masę mięsną wyrabiamy,siekamy jajko i szczypiorek w kostkę i łączymy z mięsem.Całość pieczemy w wąskiej foremce,wierzch masy smarujemy resztą dżemu,Pieczemy przykryte folią aluminiową w 180* przez 35 minut,następnie odkrywamy i zapiekamy przez kolejne30.Pieczeń smakuje na ciepło i jest świetna na kanapki.Smacznego.