kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczeń cielęca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Trzeba mieć siłę w łapkach aby dokładnie zawinąć.

Pieczeń cielęca

Składniki:

Pieczeń cielęca

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń cielęca
Mięso nacieramy solą i bardzo mocno zwijamy w rulon.Obwiązujemy sznurkiem do szynki.Wszystkie zioła łączymy z olejem i nacieramy tym bardzo dokładnie mięso.wstawiamy mięso na 7 godzin do lodówki.Po tym czasie obsmażamy mięso na patelni,zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 200*C.Pod sam koniec pieczenia odchylamy folię-wtedy pieczeń nabierze ładnego,apetycznego rumianego koloru.Smacznego!