Sposób przygotowania:
Pieczeń cielęca z grzybami i keczupem
Ser utrzeć. Grzyby świeże oczyścić, pokroić, mrożone pozostawić w całości. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Cielęcinę oprószyć przyprawą, pieprzem, posolić tuż przed smażeniem. W rondlu o grubym dnie mocno rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, zrumienić, skropić niewielką ilością wody, przykryć, udusić do miękkości. Grzyby dodać do mięsa pod koniec duszenia. Czosnek wymieszać z przecierem pomidorowym. Wlać do mięsa, dusić jeszcze 5 minut. Mięso wyjąć z sosu, pokroić na porcje, przełożyć do naczyniu żaroodpornego, polać sosem, posypać żółtym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-190 st. c, zapiec. Przed podaniem posypać posiekaną natką.