zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pieczeń domowa do chleba

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

smaczna domowa pieczeń do chleba

Pieczeń domowa do chleba Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń domowa do chleba

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń domowa do chleba
Mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa razem z podgardlem na grubym sitku. Pieczarki oczyścić i dowolnie pokroić razem z papryką. Bułkę tartą zalać wodą lub bulionem i wymieszać. Przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać pozostałe i przyprawy i wymieszać masę. Foremkę keksową wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Masę na pieczeń przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię i posypać bułką tartą. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po tym czasie wyjąć foremkę z pieczenią i lekko ją przestudzić i dopiero przestudzoną przełożyć na talerz. Pieczeń wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia. Podawać z pieczywem na zimno lub z sosem np. pieczarkowym na obiad.
Pieczeń domowa do chleba
przygotwac wsztstkie składniki na pieczeń
Pieczeń domowa do chleba
składniki wymieszac na masę pieczeniową...
Pieczeń domowa do chleba
masę przełożyć do keksówki wysmarowanej ...
Pieczeń domowa do chleba
pieczeń piec 60 minut w 180 stopniach ...