Sposób przygotowania:
Pieczeń domowa do chleba
Mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa razem z podgardlem na grubym sitku. Pieczarki oczyścić i dowolnie pokroić razem z papryką. Bułkę tartą zalać wodą lub bulionem i wymieszać. Przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać pozostałe i przyprawy i wymieszać masę. Foremkę keksową wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Masę na pieczeń przełożyć do foremki, wyrównać powierzchnię i posypać bułką tartą. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 60 minut. Po tym czasie wyjąć foremkę z pieczenią i lekko ją przestudzić i dopiero przestudzoną przełożyć na talerz. Pieczeń wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia. Podawać z pieczywem na zimno lub z sosem np. pieczarkowym na obiad.
gusia1000
marietta