Pieczeń fasolowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jak podać: Pasztet podajemy na półmisku porcelanowym z sosem grzybowym i surówką,na drugie danie obiadowe.

Pieczeń fasolowa

Składniki:

Pieczeń fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń fasolowa
Grzyby umyć pod bieżącą wodą,namoczyć,ugotować.Fasolę wypłukać,zalać ciepłą przygotowaną wodą na noc.Rano ugotować w tej samej wodzie.Cebulę obrać,posiekać i podsmażyć na oleju z umytymi i obranymi pieczarkami.Wszystko przepuścić przez maszynkę i starannie wyrobić z przyprawami i surowymi jajkami,tartą bułką,można lekko skropić wywarem z grzybów.Masę umieścić w żaroodpornym nauczyniu wysmarowanym masłem,piec w piekarniku 45min. w 200 stopni C. Z wody po grzybach suszonych robimy sos.