Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pieczeń mielona nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra pieczeń do drugiego dania.

Pieczeń mielona nadziewana

Składniki:

Pieczeń mielona nadziewana

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń mielona nadziewana
Przygotować masę z mięsa,surowego całego jajka, namoczonej i odciśniętej bułki, zmielonej cebuli oraz przypraw(wszystkie składniki dokładnie wymieszać). Część masy mięsnej wyłożyć do wysypanej tartą bułką podłużnej formy z wysokim brzegiem. Z parówek zdjąć skórkę, zawinąć każdą w plaster sera i ułożyć na środku masy mięsnej. Przykryć resztą mięsa, ucisnąć i posypać tartą bułką. Piec w piekarniku.