Sposób przygotowania:
Pieczeń na czerwonej kapuście
Mięso układamy sobie w brytfannie tłuszczem do dołu i pieczemy 30 minut w temperaturze 200*C.1 Cebulę kroimy sobie na ćwiartki a włoszczyznę drobno siekamy. Odwracamy mięso na 2 stronę, dodajemy warzywa i polewamy goracym rosołem. Pieczemy jeszcze 1,5 godziny w temperaturze 200*C.Od czasu do czasu polewamy sosem z dna. w tym czasie szatkujemy kapustę. Resztę cebuli kroimy w kostkę i podsmażamy na smalcu. dodajemy do kapusty i lekko smażymy. Dolewamy do kapusty 1 szklankę wody, ocet, cukier, liść laurowy, jałowiec i galaretkę porzeczkową. Dusimy pod przykryciem około 45 minut często mieszając. Na 15 minut przed końcem pieczenia smarujemy mieso musztardą-2 łyżki. Sos przecedzamy, rozcieńczamy troszkę woda a potem zagęszczamy mąką.Dodajemy do sosu resztę musztardy. Zagotowujemy sos. Do kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, sól, pieprz do smaku. Mięso podajemy wyłożone na kapuste. Sos osobno-nie polewamy mięsa i kapusty!