Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pieczeń na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Domowa pieczeń na kanapki.Jest bardzo smaczna.Od czasu do czasu przygotowuję taką pieczeń,która najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Pieczeń na kanapki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczeń na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń na kanapki
Mięso myjemy i dokładnie osuszamy,następnie mielimy w maszynce razem z bułką i obranymi ząbkami czosnku.Dodajemy ziarenka pieprzu,ziele i liść laurowy,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,wbijamy jajka,dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Aluminiową foremkę smarujemy olejem i oprószamy bułką tartą,przekładamy mięsną masę,lekko ubijamy.Pieczemy około 1 godzinę w temperaturze 190 stopni.Pieczeń studzimy w foremce,następnie wyjmujemy.Upieczona pieczeń będzie odchodziła od ścianek foremki i będzie z wierzchu zrumieniona.
Pieczeń na kanapki
Upieczoną pieczeń studzimy w foremce,wyjmujemy.