Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska
2 jaja ugotować na twardo.
Chleb namoczyć w mleku. Cebulę posiekać.
Mięso włożyć do miski, dodać odciśnięty chleb, cebulę, rozgnieciony czosnek oraz surowe jajo i dobrze wyrobić. Następnie przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego, majerankiem i papryką, a potem uformować podłużny wałek, rozpłaszczyć, ułożyć na nim podłużnie 2 jaja i ponownie uformować wałek, który z obu stron obsypać bułką tartą.
Tak przygotowane mięso ułożyć w wysmarowanej olejem formie i piec około 1 godziny w temperaturze 180°C.
Chleb namoczyć w mleku. Cebulę posiekać.
Mięso włożyć do miski, dodać odciśnięty chleb, cebulę, rozgnieciony czosnek oraz surowe jajo i dobrze wyrobić. Następnie przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego, majerankiem i papryką, a potem uformować podłużny wałek, rozpłaszczyć, ułożyć na nim podłużnie 2 jaja i ponownie uformować wałek, który z obu stron obsypać bułką tartą.
Tak przygotowane mięso ułożyć w wysmarowanej olejem formie i piec około 1 godziny w temperaturze 180°C.
caroline1983