Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Pieczeń rzymska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pieczeń można podawać na ciepło jak i na zimno...

Pieczeń rzymska

Składniki:

Pieczeń rzymska

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska
Kajzerkę namoczyć, odcisnąć.Cebulę obrać posiekać podsmażyć na oleju. Mięso wymieszać z wystudzoną cebulą odciśniętą kajzerką jajkiem i przyprawami.
NADZIENIE: cukinię sparzyć, odciąć końce wydrążyć środek. Cebulę obrać i poszatkować. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę paprykę i miąższ z cukinii podsmażyć na oleju. Dodać natkę żółtko i bułkę tartą przyprawić. Włożyć to do środka cukinii
Oblepić cukinię mięsem mielonym i owinąć pergaminem. Ułożyć na blasze. Piec 80min w temp 180stC.