Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska
Kajzerkę namoczyć, odcisnąć.Cebulę obrać posiekać podsmażyć na oleju. Mięso wymieszać z wystudzoną cebulą odciśniętą kajzerką jajkiem i przyprawami.
NADZIENIE: cukinię sparzyć, odciąć końce wydrążyć środek. Cebulę obrać i poszatkować. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę paprykę i miąższ z cukinii podsmażyć na oleju. Dodać natkę żółtko i bułkę tartą przyprawić. Włożyć to do środka cukinii
Oblepić cukinię mięsem mielonym i owinąć pergaminem. Ułożyć na blasze. Piec 80min w temp 180stC.
NADZIENIE: cukinię sparzyć, odciąć końce wydrążyć środek. Cebulę obrać i poszatkować. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę paprykę i miąższ z cukinii podsmażyć na oleju. Dodać natkę żółtko i bułkę tartą przyprawić. Włożyć to do środka cukinii
Oblepić cukinię mięsem mielonym i owinąć pergaminem. Ułożyć na blasze. Piec 80min w temp 180stC.