kwiatula

kwiatula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

pieczen rzymska

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

troszke pracochłonne ale za to pyszne do kanapek lub jako dodatek do ziemniaczków

pieczen rzymska

Składniki:

pieczen rzymska

 

  • 50 dag wołowiny bez kości
  • 10 dag wątróbek drobiowych
  • 30 dag chudego boczku
  • 1 mała bułka
  • 1 cebula
  • ząbek czosnku
  • 6 jajek
  • kilka korniszonów lub ogórków kiszonych
  • sół pieprz

Sposób przygotowania:

pieczen rzymska
zmielic mieso oraz wątróbkę połowę boczku cebulę i czosnek dodac namoczona w mleku bułkę/odcisniętą/ 2surowe jajka i przyprawy dokładnie wymieszac ugotowac osobno pozostałe 4 jajka forme do pieczenia wysmarowac tłuszczem scisło wyłozyc pokrojony w paski pozostały boczkiem do formy włozyc 1/3 masy mięsnej ułozyc wzdłuz kilka rządków korniszonków przykryc połową pozostałego miesa ułozyc wzdłuz ugotowane jajka na bokach ułozyc jeszcze po kilka korniszonów przykryc reszta miesa piec ok 40 min w 180 st ostudzic idealnie smakuje z sosem tatarskim lub pomidorowym