Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Pieczeń rzymska wg Danusi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smakuje dobrze na gorąco jak i na zimno

Pieczeń rzymska wg Danusi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń rzymska wg Danusi

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska wg Danusi
Kilka pasków papryki konserwowej,wyjąć ze słoika,osączyć. Pieczarki opłukać,osączyć,pokroić w grubsze plasterki. Bułki namoczyć w wodzie,odcisnąć. Cebulę obrać,pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wyłożyć do miski,dodać odciśniętą bułkę,jajka, cebulę,sól i pieprz,dokładnie wymieszać. Długą podłużną formę jak na metrowca,wysmarować tłuszczem,wysypać tartą bułką. Do blaszki wyłożyć połowę masy mięsnej, na masie ułożyć paski papryki i plasterki pieczarek. Przykryć drugą połową masy mięsnej,oprószyć papryką ostrą,posypać ziołami prowansalskimi. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stop.piec około 60 minut.
Pieczeń rzymska wg Danusi
Mięso mielone zostało połączone ze wszystkimi składnikami
Pieczeń rzymska wg Danusi
Połowę mięsa wyłożono na blaszkę i ułożono na nim paprykę i pieczarki
Pieczeń rzymska wg Danusi
Pieczeń rzymska podczas pieczenia w piekarniku
Pieczeń rzymska wg Danusi
Gotowa pieczeń rzymska i ostudzona podczas krojenia