kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pieczen rzymska jest daniem łatwym i niewymagającym. Wystraczy wymieszac kilka skłądników, włozyć do formy i upiec. Doskonale smakuje na ciepło do obiadu lub na zimno do chlebka.

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Składniki:

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler
Bułkę namaczamy w letnim mleku i zostawiamy aż całkowicie namoknie. Odciskamy nadmiar mleka z bułki i dodajemy do mielonego mięsa. Na rozgrzanym masle klaraowanym szklimy drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty czosnek. Łaczymy z miesem. Dodajemy jajka, bułke tartą oraz przyprawy do smaku. Formę do keksa smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Mase mięsną ptrzekładamy do formy i uderzamy forma kilkukrotnie o blat aby masa się ubiła i nie pozostały pęcherze powietrza, Pieczemy w 200 stopniach C przez około 50 minut.