Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Pieczen rzymska z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podajemy z ziemniakami puree lub makaronem i surowkami.

Pieczen rzymska z jajkami

Składniki:

Pieczen rzymska z jajkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczen rzymska z jajkami
Gotujemy 4 jajka na twardo i studzimy w zimnej wodzie.Z miesa,jajka,bulki,natki i przypraw wyrabiamy mase jak na kotlety.Pieczarki starannie umyc i podsmazyc na lyzce oleju.Waska,nieduza blaszke wysmarowac tluszczem i posypac bulka tarta.Ulozyc na dnie pieczarki i polowe masy miesnej.Wzdluz ulozyc jajka,owiniete paseczkami boczku i wgniesc je lekko.Przykryc reszta miesa,wygladzic powierzchnie.Skropic tluszczem i posypac tarta bulka.Wstawic do dobrze wygrzanego piekarnika(ok 220stopni) i piec 40 minut.Po upieczeniu i lekkim przestygnieciu-wyjac pieczen z formy na polmisek,pokrajac na porcje i oblozyc listkami salaty.