Sposób przygotowania:
Pieczeń wędzona w cieście
Mięso wędzone posypać pieprzem i jałowcem i włożyć do brytfanny. Polać pol szklanki gorącej wody i wsadzic do nagrzanego piekarnika (225 st C). Piec 20 min i zostawić do wystygnięcia. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania pol godziny przed użyciem, przykryć ściereczką i zostawić do rozmrozenia. Rozwałkować ciasto i zawinąc w nie wystygnięte wędzone mięso. Brzegi ciasta zwilżyć wodą i dobrze wycisnąć. Z pozostałych kawałków ciasta wyciąć paski, zwilżyć wodą i udekorować nimi powierzchnię rolady. Włożyć lodówki przynajmniej na godzinę. W tym czasie rozprowadzić żółtko w mleku i posmarować nim roladę. W kilku miejscach zrobić nakłucia widelcem, by z pieczeni mogła wydostać się para. Piec 45 minut.