kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

pieczeń wieprzowa nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

aromatyczna nadziewana karkówka 6 porcji

pieczeń wieprzowa nadziewana

Składniki:

pieczeń wieprzowa nadziewana

 

  • 1.5 kg karkówki wieprzowej
  • 8 ziemniaków
  • 4 marchewki
  • 4 cebule
  • por
  • puszka ciemnego piwa
  • 3 łyżki margaryny
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka suszonego majeranku, kminku, przyprawy

Sposób przygotowania:

pieczeń wieprzowa nadziewana
marchew por kroimy cienko i odkładamy do przygotowania sosu.
w mięsie nacinamy głęboka kieszeń i wypełniamy pokrojonymi warzywami wgłębienie zaszywamy.
mięso nacieramy solą i pieprzem.
wieprzowinę układamy na blaszce polewamy 3 łyżkami margaryny, i pieczemy w 200 stopniach i co klika minut polewamy mięso piwem.
ziemniaki umyć i obrać.. pokroić w ćwiartki, czosnek pokroić drobno tak samo cebule . warzywa dodajemy do mięsa przyprawiamy wszystko solą pieprzem i ziołami.
po upieczeniu udekorować pietruszką.