Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Pieczen wieprzowa w sosie miodowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Odrobina slodyczy nam nie zaszkodzi. Danie do zaimponowania szczegolnie tesciow

Pieczen wieprzowa w sosie miodowym

Składniki:

Pieczen wieprzowa w sosie miodowym

 

  • 1 kg karczowki w kawalku
  • 1 duza cebula
  • 1 lyzka masla
  • 4 lyzki oliwy z oliwek
  • 1-2 filizanek wody
  • sol,pieprz
  • tymianek
  • sos:
  • 1 szklanka wody 2 lyzki maki moze byc ziemniaczana
  • 4 lyzki jasnego miodu

Sposób przygotowania:

Pieczen wieprzowa w sosie miodowym
Potrawe mozna zrobic w prodzizu, piec w brytwance a dla zwolennikow zdrowego gotowania w szybkowarze. Rozgrzewamy oliwe i smazymy mieso ze wszystkich stron. Dodajemy pokrojana na cztery cebule i mieszamy z 2 razy. Nastepnie doprawiamy, podlewamy woda i pieczemy do miekkosci.Jak mieso bedzie gotowe przekladamy je a sosik , ktory zostal odcedzamy do czystrego garnka tak aby nie bylo w nim kawalkow miesa ani cebuli.Dolewamy wody,zaprawiamy maka i dodajemy miod Gotyjemy do pierwszych babelkow a nastepnie przekladamy mieso i dusimy w sosie jeszcze ok. 10 min.

Tagi:

sosy mak