Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczeń wieprzowa z kapustą

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 706

Nagrzać piekarnik do 175°C. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mielone mięso z

Pieczeń wieprzowa z kapustą

Składniki:

Pieczeń wieprzowa z kapustą

 

  • 2 łyżki oleju
  • 675 g mielonej wieprzowiny - drobno posiekana
  • 280 ml pomidorowej zupy-kremu z puszki
  • główka kapusty - pokrojona w paski
  • 280 ml wody
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa z kapustą
Nagrzać piekarnik do 175°C. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mielone mięso z cebulą. W misce rozcieńczyć woda zupę-krem z pomidorów. W żaroodpornym naczyniu układać na przemian warstwy mielonej wieprzowiny i pokrojonej kapusty, polać roz-cieńczoną pomidorową zupą-kremem i piec w piekarniku przez 1 godzinę.