Sposób przygotowania:
Pieczeń wieprzowa z uśmiechem
Łopatkę zmielić przez maszynkę razem z cebulą.
Dodać jajka, bułkę tartą, wodę i przyprawy.
Wszystko dokładnie wyrobić.
Formę do keksa posmarować lekko tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia.
Większą połowę mięsa przełożyć do blaszki, dokładnie uklepać .
Po środku ułożyć plastry szynki i sera żółty.
Wyłożyć resztę mięsa i znów dokładnie uklepać.
Piec w 180 st C około 55-60 min aż pieczeń zacznie odchodzić od boków i się zezłoci wierzch.
Podawać na zimno do kanapek lub jako danie obiadowe, polane sosem.
Bardzo smaczna pieczeń, polecam dla tych którym znudziły się tradycyjne mielone.
Dodać jajka, bułkę tartą, wodę i przyprawy.
Wszystko dokładnie wyrobić.
Formę do keksa posmarować lekko tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia.
Większą połowę mięsa przełożyć do blaszki, dokładnie uklepać .
Po środku ułożyć plastry szynki i sera żółty.
Wyłożyć resztę mięsa i znów dokładnie uklepać.
Piec w 180 st C około 55-60 min aż pieczeń zacznie odchodzić od boków i się zezłoci wierzch.
Podawać na zimno do kanapek lub jako danie obiadowe, polane sosem.
Bardzo smaczna pieczeń, polecam dla tych którym znudziły się tradycyjne mielone.
Irena_m
Barbara Malafouris
Babciagramolka
anullka7
Nie mam czasu, ale dobrze ze są jeszcze wolne dni.Pozdrawiam Buniu:)
Sonduli
marietta