Sposób przygotowania:
Pieczeń z ananasem
Przygotowanie:
Mięso umyć, ponacinać ostrym nożem plastry(nie docinać do końca), oprószyć solą i białym pieprzem. Ananasa osączyć, plastry powkładać między ponacinane mięso, zasznurować kuchennymi nićmi. Mięso ułożyć na blasze, na wierzchu położyć wiórki masła, skropić sosem z ananasa, upiec, polewając sosem. Na koniec rozsznurować, podawać na ciepło lub zimno.
Mięso umyć, ponacinać ostrym nożem plastry(nie docinać do końca), oprószyć solą i białym pieprzem. Ananasa osączyć, plastry powkładać między ponacinane mięso, zasznurować kuchennymi nićmi. Mięso ułożyć na blasze, na wierzchu położyć wiórki masła, skropić sosem z ananasa, upiec, polewając sosem. Na koniec rozsznurować, podawać na ciepło lub zimno.