Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pieczeń z combra baraniego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Comber można piec w foli aluminiowej.

Pieczeń z combra baraniego

Składniki:

Pieczeń z combra baraniego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z combra baraniego
Oczyszczamy comber z tłuszczu i błon, dobrze nacieramy solą i zmielonymi owocami jałowca. Obkładamy kilkoma liśćmi laurowymi i zawijamy w płótno namoczone w occie. Pozostawiamy na kilka dni, zwilżając codziennie płótno octem. W dniu poprzedzającym pieczenie zanurzamy comber w mleku. Następnego dnia wycieramy go do sucha ściereczką i szpikujemy wędzonym boczkiem. Obsmażamy na maśle, a następnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Umieszczamy potem mięso w piekarniku, gdzie przyrumieniamy je dokładnie. Pieczemy około 30 min. tem. 170 st.