Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pieczeń z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna pieczeń z czosnkiem i nutką cytryny

Pieczeń z czosnkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczeń z czosnkiem

 

  • 1 kg mięso mielone
  • 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 2 małe jajka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/4 szklanki białego wina
  • 1/2 bułki kajzerki
  • 1 cebula
  • 1 pęczek natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z czosnkiem
Bułkę pokruszyć i namoczyć w winie.Natkę posiekać i dodać do mięsa. Mięso wyrobić z jajkami ,bułką tartą, zmiażdżonym czosnkiem i przyprawami do smaku. Na koniec dodać startą skórkę cytrynową ,bułkę z winem i zeszkloną cebulką. Mięsną masę dokładnie wyrobić i uformować bochenek. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez ok. jedną godzinę czasu.
Pieczeń z czosnkiem
Mięso mielone dokładnie wyrobić ze wszystkimi składnikami