Sposób przygotowania:
Pieczeń z dynią i szczypiorkiem
Mięso mielone wyrobić dokładnie. Dodać jedno jajko, czubatą łyżeczkę musztardy (dałam sarepską, ale można użyć swojej ulubionej), wsypać 2 łyżki pokrojonego szczypiorku (użyłam mrożonego), doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Wsypać bułkę tartą i ponownie wyrobić masę. Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. odstawić na 5 minut. Dynię odcisnąć z nadmiaru soku i dodać do mięsa. Wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem/folią lub wysmarowanej i wysypanej keksówki o długości 20cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. Wyjąc z piekarnika, odlać część wody i lekko przestudzić. Pokroić w grube plastry i podać na obiad. Można też wystudzić całkowicie, pokroić na cienkie plastry i zjeść na kanapce ;)